Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama orkiestra księżniczek Rzeszów październik 2025
PRZECZYTAJ TAKŻE:
Reklama Eco Energy 24 – klimatyzacja Rzeszów
Reklama rzeszów miasto sportu 2026

Warsztaty Sushi Master Class z Grafen w Rzeszowie

Podziel się
Oceń

Przedstawiciele Grafen Europe wraz z marką Suzumo, przeprowadzili dziś w Rzeszowie pokaz przygotowywania sushi metodą tradycyjną oraz przy użyciu innowacyjnych maszyn Suzumo. Spotkaniu towarzyszyły pokazy, warsztaty i degustacje.
  • Źródło: Warsztaty Sushi Master Class
Warsztaty Sushi Master Class z Grafen w Rzeszowie

Autor: Łukasz Kotulak

Zgromadzeni w Apart Hotel 12 w Rzeszowie przedstawiciele podkarpackiej gastronomii, jak również laicy, a także smakosze sushi wzięli udział w bezpłatnych warsztatach, na których poznali m.in. historię sushi, filozofię wytwarzania tej potrawy zarówno w Japonii jak i na świcie. Podczas spotkania Paweł Trzaskowski, finalista Mistrzostw Świata Sushi World Sushi Cup Japan, Global Sushi Challenge 2015 oraz seminarzysta World Sushi Skills Institute i Japan Sushi Association. uznany w Polsce Sushi Chef, prezentował zalety wyjątkowych maszyn do sushi marki Suzumo, której dystrybutorem w Polsce jest firma Grafen Europe.

Paweł Trzaskowski
Fot. Łukasz Kotulak


Mowa o urządzeniach, które nie tylko przyspieszają proces produkcji sushi, ale i optymalizują pracę oraz wykorzystanie składników spożywczych. Zdaniem Pawła Trzaskowskiego urządzenia te wspomogą każdego pracownika restauracji sushi, sushi chef'a, przygotowującego różne rodzaje sushi, w szczególności dla dużych zamówień.

Suzumo
Fot. Łukasz Kotulak


Marka Suzumo to japoński innowator, który już w roku 1981 stworzył pierwsze zautomatyzowane urządzenie do sushi. Urządzenia Suzumo udowadniają, że pyszne, tradycyjne sushi jest możliwe także bez wieloletniego i kosztownego szkolenia specjalistów. Urządzenia Suzumo 4-krotnie przyspieszają pracę sushi chefów, ograniczając przy tym straty oryginalnych składników.

Podkarpaccy gastrobiznesmani docenili automatyczną i bezpieczną pracę zaprezentowanych urządzeń: mieszanie ugotowanego ryżu, formowanie kulek ryżu do nigiri, przygotowanie warstw na arkusze ryżu, formowanie rolek, a także ich idealne cięcie.

Warsztatom towarzyszyło wystąpienie przedstawiciela firmy Kuchnie Świata, która zaopatruje branżę hotelowo - gastronomiczną (HoReCa) w urządzenia, elementy wyposażenia i produkty spożywcze najwyższej klasy. Pośród omówionych i wystawionych produktów znalazły się najpopularniejsze rodzaje ryżu, ocet, sosy i inne dodatki do ryżu. Przedstawiciel firmy zdradził również sposoby i zasady filetowania łososia dostarczanego codziennie podkarpackim restauratorom.

Grafen Europe
Fot. Łukasz Kotulak


Zdaniem Radosława Nowaczyka, Product Managera marki: - Suzumo to wyjątkowe ułatwienie, zwłaszcza w weekendy - kiedy restauracje i biznesy cateringowe mają największe obłożenie.

Jego zdaniem urządzenia marki Suzumo coraz częściej wybierane są przez domy weselne i supermarkety, aby jeszcze sprawniej i szybciej przygotować przysmaki japońskiej kuchni, którymi w ostatnich latach coraz częściej raczą się Polacy.

Warsztaty Sushi Master Class z Grafen w Rzeszowie
Fot. Łukasz Kotulak


Na koniec spotkania chef Paweł Trzaskowski przygotował pokazowy talerz sushi oraz deser na bezie serka i owoców zaserwowany w formie zwiniętych rolek sushi.

Powiązane galerie zdjęć:


Napisz komentarz

Komentarze

Ostatnie komentarze
Autor komentarza: prorokTreść komentarza: no właśnie nie szoszon tylko nasz polski bohaterData dodania komentarza: 21.08.2025, 10:16Źródło komentarza: Pijany kierowca lawety uciekał przed policja i zabił troje dzieciAutor komentarza: saraTreść komentarza: Każda forma wsparcia może naprawdę zmienić życie dzieci. Warto się włączyć i pomócData dodania komentarza: 21.08.2025, 09:19Źródło komentarza: Rzeszowskie Centrum Pomocy Dzieciom: rosnące potrzeby i apel o szersze wsparcieAutor komentarza: IzkaTreść komentarza: Każda kropla mleka może uratować życie maluszka. Mam nadzieję, że wiele mam się zgłosi!Data dodania komentarza: 21.08.2025, 09:16Źródło komentarza: Szpital uniwersytecki potrzebuje dawczyń mleka kobiecegoAutor komentarza: NatanTreść komentarza: To przypomnienie, jak ważna jest czujność nad rzeką, zwłaszcza w przypadku dzieci.Data dodania komentarza: 21.08.2025, 09:15Źródło komentarza: Spacer środkiem Sanu mógł zakończyć się tragedią. Policjanci uratowali dwoje 11-latkówAutor komentarza: KalikTreść komentarza: Kto już się zapisał do 3. ligi?Data dodania komentarza: 21.08.2025, 09:14Źródło komentarza: Trwają zapisy do 3. ligi futsalu na Podkarpaciu. Masz czas do 31 sierpniaAutor komentarza: kierowcaTreść komentarza: Polski wymiar sprawiedliwości bardziej chroni sprawcę niż ofiarę. W kodeksie prawa powinien być przepis o zabójstwie w ruchu drogowym pod wpływem alkoholu lub innego środka odurzającego . Wymiar kary powinien wynosić od 25 lat dożywocia. Sprawa powinna się zamknąć w przeciągu 6 m-cy i kara powinna się odbywać w warunkach odpracowania i zrozumieniu swojego występku. Obecny system resocjalizacji nie ma nic wspólnego z zadośćuczynieniem za popełnione przestępstwo. Wielokrotnie osadzony ma lepsze warunki w więzieniu niż poszkodowany . Za pobyt więźnia w zakładzie płaci społeczeństwo i pokrzywdzony i ma warunki pobytu niejednokrotnie lepsze niż pokrzywdzony.Data dodania komentarza: 19.08.2025, 14:43Źródło komentarza: Pijany kierowca lawety uciekał przed policja i zabił troje dzieci
Reklama
Reklama
Reklama